Gert Groenewegen, nieuwe VVD fractievoorzitter

De VVD fractie in de gemeenteraad van Zundert heeft de 60- jarige Gert Groenewegen aangewezen als nieuwe fractievoorzitter. De fractie heeft hiertoe besloten, nadat Lobke Sels kenbaar had gemaakt te stoppen met haar politieke loopbaan in Zundert. Zij legt de prioriteit op haar arbeidscarrière en haar studie aan de universiteit van Nijenrode.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 januari 2016 vervult Gert Groenewegen voor de eerste keer zijn rol als fractievoorzitter. Op het einde van de vergadering zal hij de vertrekkende fractievoorzitter toespreken en bedanken voor haar inzet voor de VVD in het bijzonder en voor de gemeente Zundert in het algemeen.

Gert Groenewegen is sinds de verkiezingen in 2014 raadslid voor de VVD in Zundert. Daarvoor was hij sinds 2012 burgerlid. In het maatschappelijke leven is Gert zelfstandig ondernemer in vastgoed- en projectmanagement.

Gert is al sinds 23 jaar lid van de VVD. Sinds 2001 woont hij in Achtmaal, gemeente Zundert. Hiervoor woonde hij met zijn vrouw Petra, onder meer in Veenendaal, waar hij bestuurslid was van de VVD. In Achtmaal was Gert sinds 2011 tot 2014 lid van het bestuur van de Dorpsraad.

Nieuw raadslid
Door de vrijgevallen plaats in de raad heeft de VVD het huidige burgerlid Fred Paludanus naar voren geschoven als opvolger van Lobke Sels. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 januari wordt hij be√ędigd.