Lauran Geus wordt lijsttrekker voor de VVD in de gemeente Zundert.

Lauran Geus wordt lijsttrekker voor de VVD in de gemeente Zundert. Hiermee zet VVD een belangrijke stap in de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van volgende jaar.

De leden van de VVD Zundert hebben onlangs Lauran Geus gekozen als lijsttrekker voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt hiermee als lijstrekker de opvolger van Piet Utens, die in maart 2014 de VVD-lijst aanvoerde. Lauran Geus is momenteel burgerlid voor de VVD. Daarnaast werkt bij als manager financieel advies bij Rabobank West-Brabant Noord in Etten-Leur.

Lauran Geus: “Het is een grote eer om lijsttrekker te zijn van VVD Zundert. De VVD is een échte volkspartij van en voor ondernemende mensen. Voor iedereen die iets van zijn leven wil maken; voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken.”
Piet Utens heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe raadsperiode. Piet Utens: “In Lauran Geus heb ik een uitstekend opvolger als lijsttrekker. Lauran beschikt over de juiste kwaliteiten om het VVD gedachtegoed verder in Zundert te profileren.”
De VVD blijft streven naar deelname aan een nieuwe coalitie om zo bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen zoals de voorbije periode is aangetoond. Een stabiele coalitiepartner.

Verkiezingen
Over de invulling van een mogelijk wethouderschap zal de VVD na de verkiezingen een standpunt innemen. Afhankelijk van coalitie-deelname en portefeuilleverdeling zal de VVD een keuze maken. Er zijn goede kandidaten voor handen. Op dit moment is de VVD volop bezig met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Zo wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma voor 2018 en wordt ook een gekeken naar kandidaten voor de kieslijst.
Daarnaast is bekend geworden dat de huidige fractievoorzitter van de VVD Gert Groenewegen kenbaar gemaakt heeft zich kandidaat te gaan stellen voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2019.
Hieruit blijkt dat VVD Zundert als landelijke partij ook buiten de gemeentegrenzen van Zundert kijkt om de Zundertse belangen op provinciaal niveau optimaal te behartigen. De VVD Zundert zal hier in een later stadium op terug komen.
Kortom de VVD Zundert is volop in beweging.